ÇİM İÇİN GÜBRE

Düğünlerde çimin yaygın olarak kullanılan kır bahçelerinden, parklara, futbol sahalarından otel dinlenme alanlarına kadar geniş bir alanda kullanılan ve insanlar tarafından çok sevilen çimler, özel methodlar ile uygulanıp, zamanla büyüyen bitkilerdir. Kimi zaman görsel zevkimize hitap ederken, kimi zamanda çocuklarımızın enerjilerini alsın diye bıraktığımız çimler, insan sağlığı açısından da çok önemlidir. Hizmet sektöründe sıkça kullanılan çimlendirme çalışmaları için, kaliteli çimlerin üretilmesi gerekir.

Çimlerin sağlıklı büyüyebilmesi

ve kalıcı olmaları için gübrelemeden, bakıma kadar geniş bir süreç gerekir. Çim için gübre seçimi de en az bakımı kadar önemli bir konudur. Bulunulan iklime veya toprağa göre seçilmeyen gübreler, çimlerin kurumasına ve kısa boylu kalmasına neden olabilir. Peki, çim için gübre nasıl seçilir ve ne zaman gübrelenir?

Çim için gübre, iklime ve toprağın ihtiyacına göre seçilir. 100 de 100 gübre ile çimlerde, sağlıklı görüntüye kolayca kavuşulur iken, aynı zamanda kalıcı çimlenme ve yeşillenmenin kalitesi de artacaktır. Çimlerin en fazla büyümeye başladığı süreçler ise, çim için gübrenin atılması gereken süreçtir. İlkbaharın gelişi ile yoğun bir şekilde 100 de 100 gübreleme yapılmalı ve bu süreç yaz ayları ile sınırlanmalıdır. Sonbaharda atılan 100 de 100 gübrelerin ise miktarının olaylarına önlem olarak fazlalaştırılması gerekmektedir. Azot, fosfor ve fosfatların elementleri, sezona göre fayda ya da zarar sağlayabilir bu yüzden 100 de 100 gübreleme ile, sezona göre çimin ihtiyacı olan elementleri toprağa kolayca iletebilmek mümkün.

Zayıf kalmış ya da gelişmeyen çim için gübre, 100 de 100 gübreleme yöntemine ek olarak, ithal gübrelerin kullanılması ziraat mühendisleri ve Tarım Bakanlığı tarafından önerilmektedir. Mercimek boyutunda olan ithal gübreler, dayanıklılık açısından yerli gübrelere göre daha kalitelidir. Bu sebeple, yağmur suyu ile birlikte ithal gübreden çimleriniz için faydalı bir onarıcı etki alabilirsiniz. Çim için gübre seçerken, dikkatli olunmadığı takdirde çimlerin kuruması veya büyümemesi ile karşılaşabilmeniz mümkün. Kimyasal gübre veya ilaç kullanmak yerine, toprak düzenleyiciler ile toprağı havalandırmak ve verimli hale getirerek, çim için gübreleme aşamalarına geçmek, daha iyi sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

yüz de yüz gübre